Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Μύρισε Χριστούγεννα στο σχολείο μας...

 


Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς το τέλος αυτής της χρονιάς, αυτό που κρατάμε δεν είναι οι δυσκολίες και οι απαιτήσεις της καινούριας αυτής πραγματικότητας. Είναι τα χαμογελαστά ματάκια, τα τραγούδια μας, οι δημιουργίες μας, οι κοινές μας εμπειρίες και οι γνώσεις που ανταλλάξαμε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Για όλα όσα ως τώρα ζήσαμε στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά νιώθουμε χαρά, ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη. Ευχόμαστε σε όλους εσάς που στέκεστε συνοδοιπόροι μας με τρόπο ουσιαστικό και με τόσο σεβασμό στο ταξίδι αυτό, χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και φως! 

 















 

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο Bazaar!!

 Σας περιμένουμε  όλους την Κυριακή σε αυτήν την όμορφη διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας! 





Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτoύλα μας...

Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντάνεψε στο νηπιαγωγείο μας...

Από νωρίς η μέρα μας ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικη διάθεση !

   Καλωσορίσαμε τη θεατρική ομάδα "Ένεκα Παιδείας" και τα σκηνικά άρχισαν να στήνονται...

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές φορέσανε τις στολές  τους..









Και το "Παραμύθι των Χριστουγέννων" ξεκίνησε.. 


Μουσική, χορός, τραγούδι και μπόλικη φαντασία τα συστατικά μας για την πιο πετυχημένη συνταγή!



Τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο, ένιωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων, το καταδιασκέδασαν και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! 


Μετρώντας πια αντίστροφα για τα φετινά Χριστούγεννα, ας ευχηθούμε η κάθε μας μέρα να είναι τόσο χαρούμενη, γιορτινή, μαγική... 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 














Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ζω καλύτερα - Ευ Ζην: Οδική Ασφάλεια

Ο πρώτος κύκλος των εργαστηρίων δεξιοτήτων ολοκληρώθηκε! 

Θέμα μας: H οδική ασφάλεια


Με κίνητρο πάντα το παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά συζήτησαν, απέκτησαν νέες γνώσεις, προβληματίστηκαν για πολλά θέματα που συνδέονται με τον τρόπο που κινούμαστε με ασφάλεια στο δρόμο ως πεζοί, ως επιβάτες, ως οδηγοί. Τα παιδιά άλλωστε έχουν όλους αυτούς τους ρόλους στην καθημερινή τους ζωή.

 

Μέσα από μια σειρά δράσεων τα παιδιά μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα, γνώρισαν νέες ορολογίες, εξοικειώθηκαν με τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, μάθανε τη σημασία των διαφορετικών σημάτων κυκλοφορίας που συναντούν τόσο συχνά στο δρόμο τους, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις!

 

Στο τέλος της διαδρομής αυτής τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «οδηγήσουν» και να κινηθούν μέσα σε μία μικρή πόλη που δημιούργησαν. Σπίτια, πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια και σήματα κυκλοφορίας απλώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου. Στόχος ήταν να κινηθούμε με ασφάλεια μέσα στους δρόμους της και να ακολουθήσουμε με προσοχή όλους τους κανόνες οδικής ασφάλειας! 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Β’ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας! Ένας τεράστιος τάπητας με διαδρομές στρώθηκε στη μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση με θέμα την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, άκουσαν με προσοχή όλες τις πληροφορίες και έφεραν εις πέρας όλες τις αποστολές! 

 

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους και όλες μας στη μαμά του μαθητή μας Γιώργου Λυμπερόπουλου, την κυρία Θεώνη Λεβογιάννη, για τα φανταστικά οχήματα που μας προσέφερε και το μαγικό φανάρι! Η εμπειρία οδήγησης στη μικρή μας πόλη μας δε θα ήταν η ίδια χωρίς αυτά!


Επί τω έργω..